Što učiniti ako je netko gušenje

Gušenje je termin koji se koriste za definiranje situacije kada je protok zraka u pluća ometala je na neki način. To se može dogoditi zbog nešto kojoj osoba ima pojede, ili se neke hrane svibanj čestica ima zaglavi u grlo. To se može spriječiti dobivanje pluća od zraka, te bi rezultirati gušenje. Čitajte na saznati rješenja za gušenje i što učiniti ako neko gušenje.

Međutim, prije nego što odemo na pružati rješenja za problem gušenje, neka nam vidjeti što izaziva gušenje.
Ona se može pojaviti zbog uvođenja nekih stranih rad u Airway, koja postaje prenoćio u ždrijelo (dio vrat odmah iza usta), grkljan (glasovnih okvir), ili dušnik (dušnik).
Može se dogoditi i zbog nekakvu bolest dišnoga sustava koji bi mogli dokazati da bude prepreka za jasan prolaz zraka u pluća.
Gušenje može biti rezultat kompresije je od laryngopharynx, što je donji dio u ždrijelo. To je onaj dio na koji povezuje grlo ga u jednjak (cijev u grlo kroz koje prolazi hrane).
Kako da se zaustavi neko iz gušenje
Sada kada znamo razne uzroke gušenje, dajte nam vidjeti što možete učiniti ako vam netko gušenje. Slijedite ove korake:
Prvo, stojim iza osobe koja je gušenje i ciklični vašim rukama oko njega / nju.
Stavljanje vaše pesnica sa thumb protiv žrtve gornji abdomen, kopča s druge strane preko pesnica. Pobrinite se da vaš pesnica samo je iznad pupka, ali ispod rebara i breastbone, drugo može oštetiti rebara.
Sada push Vaše pesnica nasilno prema zadak s brzim naviše potisak, a slijedili su jedan unutarnji potisak. Šta ovo bitno je da se gura zraka iz pluća do dušnik, koji dislodges stranih objekt.
Možete probati i ponovite postupak ako nije uspješan u prvom pokušaju.
Ako vidite da je zrtva je prošlo out, odnosno je izgubio svijest tijekom postupka, samo držite se njegova jezika s jedne strane, dok se s dva do prstiju vaših ruku na stražnjem dijelu grla. Na taj način, probajte i uklonite strano objekt, ako je moguće, ali pobrinite se da ne previše gurati dalje niz grlo u žrtvi.
Ukoliko niste u mogućnosti to maknuti strani objekt, a zatim polagati žrtva na leđa, a zatim urakljiti njega. Imajući na peta od vaših ruku na trbuh, lica, stavi druge strane na vrhu vaše prve ruke. ” Držati ravno laktove i nasilno guranje s brzim dolje i prema naprijed nasrtaj. Pratite ovaj sa nekoliko thrusts.
Nakon što ste završili cijeli postupak, molim vas, ne zaboravite da se zdravstvena njega samo da se uvjerite da niste izazvati bilo kakvu štetu na unutarnje žrtva tijekom procesa.
Upozorenja
Imajte na umu da, ako se žrtva je trudna ili pretilo, stavite vaš pesnica iznad breastbone, umjesto na trbuh i obavljanje blage gore thrusts.
Ako ste sami i gušenje, a zatim obavite ove thrusts na sebe. Što možete učiniti je možete snagu rubu stolcu ili ograda u svoj trbuh i probajte i gurati zrak iz vašeg traheja na taj način. Ali, uvijek biti oprezni da ne učinite bilo kakav interni štetu.

Prednostima Redcurrants
1. tromjesečja Dijeta
Prednosti Mint
Produljeno dojenje
Dijeta Makrobiotički
Dijeta Fat Flush
Kako da biste dobili osloboditi od napadaji panike
Kalij Rich Foods
Katedra Vježbe
Kako izgubiti vodu Masa
Začepljen Nose lijekovi