Prednosti orašac

Groundnuts, također poznat kao kikiriki, smatraju se veoma zdravi snack. Kikiriki je član je mahuna i obitelj je native na regije poput Južne Amerike, Meksiku i Centralnoj Americi. Međutim, one se uspješno uzgaja iu drugim dijelovima svijeta kao. Naziv postrojenja kombinira morfema ‘grašak’ i ‘orah’. U kulinarskom smislu, to je kao orah, ali u botaničkom smislu, plod biljke je drvenastog mahuna. Budući da je slučaj, orašac zapravo svojevrsno grašak. Na kikiriki je poznat i po različitim nazivima earthnuts poput, goobers, goober graška, pindas Jack nuts, pinders, Manila oraščića i majmun oraščića. Širom svijeta, oni su poznati po svojoj hranidbe i zdravstvene beneficije. Pročitajte informacije o prehrambene vrijednosti i koristi od groundnuts.

Prehrambene Vrijednost orašac
S obzirom na tu je različita hranjiva vrijednost u 100 grama kikiriki.

Kalcij – 93. mg
Ugljikohidratima – 16,13 GM
Bakar – 11,44 mg
Fat – 49,24 g
Svjetlovod – 8,5 GM
Željezo – 4,58 mg
Magnezij – 168 mg
Mangana – mg 1,934
Fosfor – 376 mg
Kalij – 705 mg
Protein – 25,80 GM
Natrij – 18. mg
Voda – 6,50 GM
Cink – 3,27 mg

Nutricionizam Prednosti Smetnje Groundnuts

Groundnuts i kikiriki proizvodi su vrlo koristan u liječenju hemofilija i druge takve nasledile krvi poremećajima. Osobe koje pate od krvarenja nosa također imati koristi od prehrane groundnuts i ona je također korisna u smanjenju prekomjerne menstruacija krvarenja u žena.
Pet glavnih hranjiva potreban tijelu za održavanje i popravak tkivom naime hrane energije, bjelančevina, fosforast, thiamin i niacin. Ovih pet hranjivim tvarima se nalaze u dobrom količinom u groundnuts.
Groundnuts su bogate vitaminima i sadrže najmanje 13 različitih vrsta vitamina koje sadrže vitamin A, B, C, E., uz to, groundnuts su bogate u 26 bitne minerale poput kalcija, željezo, cink, boron, etc ove pomoći u funkcioniraju mozak i razvoju i pomaže u održavanju jake kosti.
Preporuča se da djeca rastu, trudna žena i skrb majki konzumirati groundnuts s pečenim jaggery i kozje mlijeko. To je, rekao je za pružanje otpora i imunitet protiv opasne infekcije poput hepatitisa i tuberkuloze.
Groundnuts bogate su anti-oxidants i kemijsko zove resveratrol. To pomaže u smanjivanju rizika od bolesti srca i krvnih žila ugovaranje, rizik od raka i pomoć u anti-starenje, tako čuva tijelo mlade i stane.

Kako Workout Vaše mišiće Natrag
Prednostima Termini
Kako da biste dobili osloboditi od Uši
Genetske bolesti
Prednosti kukuruza
Kako mršaviti nakon što je beba
Limunada Dijeta
Kada se Pregnancy Test
Prednosti Oolong Tea
Plivanje Beginner Workout
Prednostima Jackfruit