Vježbe izometrička

Izometrička vježbe su vrsta treninga jakosti vježbe tijekom kojih zajedniccke kut i dužina mišića ne promijenite u vrijeme kontrakcije. Pojam ‘izometrička’ se sastoji od dvije riječi, “iso”, što znači da isti i ‘metričku’ znači udaljenost. Premda ove vježbe povećanja čvrstoće, nisu pogodni za dinamičke aktivnosti kao što su sprinting i skakanje. Većina sportova i atletskih kretanja su po prirodi dinamičke, koje se obavljaju na maksimalnu brzinu protiv malo ili bez vanjskog otpora.

S druge strane, vježbe izometrička ne povećati maksimalnu brzinu ud-a i samo ojačati mišić na kut u kojem je trenirao. Kao rezultat toga, ove vježbe se uopće uređaj za snagu i rehabilitaciju. One jačaju mišiće bez nepotrebnih stres na joint. Neki zahtijevaju visoku akciju sportski izometrička ili statička čvrstoća za specifične dijelovima tijela, kao što su climbing, brdski biciklizam i motocross (hvat i snagu gornjeg tijelo), judo, hrvanje, alpsko skijanje, streljaštvo, gimnastika i jahanja.

Prednosti izometrička Vježba
Uz pomoć izometrička vježbe, maksimalna mišićna kontrakcija može postići, za razliku od izotoničan vježbe, koji je također poznat kao trening s utezima.
The izometrička workout je brže. Svaki dio tijela se može obaviti u onoliko malo koliko minute, s pretpostavkom nekoliko sekundi ostala između skupova.
One mogu povećati snagu, uz pomoć izometrička vježbe.
Nedostaci izometrička Vježba
Izometrička vježba ne pumpa puno krvi u mišićima u odnosu na trening s utezima, a time potencijalno smanjenje mišićne izdržljivosti.
Statička kontrakcija može smanjiti brzinu od mišića odgovor. To bi pak usporiti vaše atletska izvedba.
U vježbi izometrička može dokazati da bude dosadno, jer zahtijeva samo pritiskom protiv još nekoliko za objekt utvrđuje. To ga čini dosadno i akcija-manje.
Izometrička vježbe povećavaju krvni tlak phenomenally. To može dovesti do ruptured krvne žile srca ili neregularne.

Zašto ljudi su Birthmarks
Gerd Dijeta
Što je Baby Acne
Kako da biste dobili osloboditi od Hiccups
Biljna tretman za Acne
Početna lijekovi za kupače uho
Što učiniti ako je netko gušenje
Protein sirutke nuspojave
Prednosti zob
Kako možete poboljšati svoje smislu miris
Povijest pilule kontraceptivni