Zašto plaču Feel Good

Vikao je prolijevanja suza te je prirodna ljudska aktivnost. A neurološke veze između iscijepati cijev i ljudski mozak je osnovana tijekom ljudske evolucije. Ali zašto plače osjećati dobro? Pa, pročitajte na saznati detalje o tom fenomenu.

Ona je široko rasprostranjeno vjerovanje da plaču čini nam se osjećam dobro, čak je to gledati kao na terapijski puta. Smatra se da je propust da zavapimo može dokazati da se opasno za naše tjelesno zdravlje. Iako ne postoji specifičan razlog zašto plače čini nas osjećati bolje, međutim, za razliku od refleksnih suza (kao kada se presijeca luk, ili ako netko ima alergiju), koji je sastavljen od vodenih 98%, emocionalni suze imaju veću koncentraciju hormona i čak i proteina.

Stres može imati previše nepovoljan utjecaj na naše zdravlje. Mi oslobađanje stresa kad smo zavapimo, i na kraju to čini nas osjećati dobro. Ima pozitivan učinak na mentalno zdravlje i plače jer je većina prirodni način suočavanje sa boli, stresa i tuga.

Osnovni zaključak da raznim znanstvenim istraživanjima imaju nacrtan je da ima nekih kemikalija i hormona koji dobije neki akumulirane tijekom napornog traumu. Što se ne plače, on releases tih toksina. Također releases endorphins, to je kemijsku koja nas čini sretnim. Budući da je tisak ovih hormona stresa iz naše tijelo, mi se bolje osjeća nakon što smo rasplakati. Prema William H. Frey koji je biokemičar na Sveučilištu Minnesota, plač dobije osloboditi od stresa hormoni, osobito adrenocorticotropic hormon, koji nas čini dobro i osjećati se bolje.

Polako, znanost je početkom potvrditi sve ove teorije. Jer možda i prvi put, istraživači su uspješno verificirali da plaču je zapravo dobar za nas jer se smanjuje napetost i povećava sposobnost organizma da ozdravi. Ne samo suza, ali znoj, urin i zraku da mi izdisati osloboditi tijelo od raznih toksina i otpada. Prema brojnim studijama, osobe koje ne samo da se bolje osjećate nakon plaču, one su također izgledati bolje i fizički.

Iako ne plaču jednom volio vratiti jedan iz groba ili vratiti ljubav da je gotova, ali neke promjene to dogoditi biološka unutar ljudskog mozga kao jedan cries. To čak pomaže da se kroz depresije i liječi tijelo i um u emocionalnu bol i nesreću.

Kada netko cries, on / ona i iskustava visokim razinama arousal, a kad se naknadno arousal razine spustiti se na normalne, čini osoba osjeća mnogo bolje. Što ovo znači bitno je da se osoba ne osjeća bolje u bukvalno smislu, ali on se osjeća bolje od uporedan efekt, jer je za vrijeme plaču nevolji.

S druge strane ako osoba cries sve je on / ona je kritikovao ili je borba s prijateljem, i sl. onda je to znak upozorenja nekakvu duboku ozlijeđen of self poštovanje. Takva osoba treba tražiti pomoć odmah.

Očistite Dijeta Master
Prednosti zelenček
Prednosti Amla
Protein sirutke nuspojave
Kako Počastite želuca Simptomi gripe
Simptomi šećerne
Vrste Burns
Lijekovi za suho kašljati
Kako spriječiti Strep grlo
Koristi jaja
Kako da biste dobili osloboditi od Anxiety