Kako možete poboljšati svoje smislu miris

Koji je najbolji način za predvidjeti okus posudu, čak i prije jeli to? Da, ti pogoditi to pravo, to je imati dašak njenog mirisa. Mi iskoristiti naš osjećaj za miris za brojne druge svrhe previše, u stvari toliko da smo ga pokrenuli uzimanja zdravo za gotovo. Znate li da naš osjećaj za miris može pad s našim dobi, osobito ako to ne radite bilo kakve napore za poboljšanje ili jačanju to? Najgori dio je da će biti tako pad postepen teško da ćete biti u stanju to primjetiti. Sada, za dobar dio možete poboljšati vaš osjećaj za miris, donošenjem nekoliko jednostavnih promjena u vašem životnom. Da znate kako ide oko izrade ove promjene, čitajte dalje.

Savjeti za jačanje Vaš osjećaj za miris

Blokiranog nos, vodeći se blokira nervni receptori, često je loše rezultate u smislu mirisati. Dakle, držati čistim nos cijelo vrijeme.
Automobilska nesreća, čak i manje jerks, spadaju među glavnim razlozima za gubitak smislu mirisati. Pobrinite se da nositi na svim Vašim seatbelt trenutku.
Prije nego počnete prehranom jelo, promiješati ga par puta. Ovo će pomoći u izdati više miris od hrane i učiniti vaš nos više receptivan da miriše.
Cigareta je negativno utjecala na smislu miris kao i okus. Dakle, izađite naviku čim prije moguće.
Jedite samo kada su gladna. Naš osjećaj mirisu je najjači kada smo gladan.
Visoki sadržaj vlage u vazduhu poboljšava osjećaj mirisa. Pobrinite se da vaš vlažnost zraka u zimskim mjesecima.
Ako imate povratan alergije ili nos koji curi, to je bolje nego kod liječnika pokussavaju over-the-counter proizvodima.
Povećajte svoju potrošnju kamenica. One su bogate cinkom, koji jača osjećaj mirisa.
Upuštati se u obnašanju na dnevnoj osnovi, bilo plivanje, hodanje, trčanje, ili je nešto drugo. U većini slučajeva, on je vidio da je osjećaj za miris je viša nakon vježbe.
Upućivanje i serviranje hrane koja izgleda životu, izbjegavanje previše garnishing i fancy prezentaciju. Ako vaš um može spojiti na hranu koju jedu s načinom izgleda, smislu miris korak bolja.
Pobrinite se da pije čašu vode svaki sat ili na taj način. Suha usta mogu doprinijeti umanjujući osjećaj mirisa.
Mnogo lijekova utječe na pojedinca osjećaj mirisa. Ako se bilo koja propisana uzimanje droge, bolje je da provjerite sa svojim liječnikom.
Ostani daleko od lošeg smrdi onoliko koliko je moguće. To je vidio da je prekomjerna izloženost prekršaj mirisi umanjuje osjećaj mirisa.
Pokušajte njuškanje terapije. Njušiti nešto s jakim miris, za par minuta, nekoliko puta dnevno.
Pokušajte ograničiti Vaše alcohol consumption, jer dovodi do smanjenja u smislu mirisati.

Osica štrecati Liječenje
Prednosti badem
Koristi od ananasa
Samopomoć hipnoza tehnike
Početna lijekovi Za bebe Acne
Fat Transplant
Stop hrkanje
Prednosti Korijandar
Prednosti brokula
Prednostima Brinjal
Kako izgubiti Natrag Fat