Medicinski Simptomi pothranjenošću

Pothranjenošću je medicinsko stanje koje nastaje zbog niske unos hranjiva u tijelo. To je čak smatraju najvećim epidemije u zemljama u razvoju kao što nema adekvatne zalihe hrane. No, vrlo malo ljudi zna da se malnutricija može doći i od strane undernutrition kao i overnutrition. Undernutrition odvija se, kada je tijelo je lišen eterična hranjivim tvarima zbog nedostatka hrane, siromašne dijetama ili malabsorption. U drugu ruku, preko prehrane događa, kada je tijelo uzimajući previše hranjivim tvarima, što je rezultiralo u neravnoteža u ishranu razini. Iako postoje brojni razlozi za njegovu pojavu, njegova dijagnoza je od premijera važnosti. Dano u nastavku su simptomi malnutricija, koja bi trebala biti za pogledaše.
Eyes – The trepavica može biti otečen ili upaljene. The kornea of oku može postati mekih. The plavičast trag na bijelom u oči mogu nestati. U naprednom stadiju, u unutrašnje površine oka može činiti dosadno, lusterless i grube.
Face-Kad usta pacijenta održava polovine otvorenom, uglat bore nastaju iz usta se može vidjeti. One mogu postati ožiljke u naprednim stadijima. A sluzav obloge može razvijati u usta, što može isplaziti van i izgleda da se dio usana. Duboke pukotine i crvenila tek je vidljiv na usnama i uglovima usta.
Žlijezde – A oteknute štitnjača ispod Adams jabuka je jasan pokazatelj pothranjenošću. The pljuvačne žlijezde osoba sa pothranjenošću nabreknuti poput zauške.
Usta – Kušajte pupoljci mogu u potpunosti nestati u slučaju malnutricija. Pacijenti trpe s čireve i rumenost unutar usta, s bijelim zakrpe od gljiva na jeziku.
Mišiće – mišiće započeti nosio daleko sporije. Ovo je jer, za generaciju energije tijelo počinje koriste mišiće, spremanje loj za hitne. Mišići početi pojavljivati kao što žele i izgube toniranje.
Skin – Koža lica postaje tup i žuta. ‘Xerosis’, što znači crinkled i suhu kožu je pojam korišten da opiše stanje kože. Boje pod nokte također gubi nestaje. Poznato je kao ‘Follicular Hyperkeratosis’, koji se pojavljuje kao guska bumps ali nemojte otići, čak i ako je pacijent je toplo.
Zubi – zub trulež je simptom pothranjenošću. The emajl za zube može biti tufne sa bijele zakrpe. Zubi mogu obući smeđe mrlje pratnji pitting. Desni mogu oteći, s novim iz usta kost ispod guma line. Kosti i zube postati lako lomljiv.
Psihološka – Pacijent postaje reagira i neinteresni u okolici. Ravnodušnost, apatija i umor su neki od uobičajenih simptoma. Osim toga, dosada, razdražljivost i loše memorije su i zapaženi.

Candida Dijeta
Kalcij Depoziti
Kako da biste dobili osloboditi od Pink Eye
Čaj kamilica
Kako da biste dobili osloboditi od uštogljen Nose
Kako da biste dobili osloboditi od utrobe Fat
Osica štrecati Liječenje
Izgledi da Twins
Prirodne načine kako liječiti glavobolju
Prednosti dunja
Kako možete poboljšati svoje smislu miris