Prednosti špinat

Zna da se “Tehnologije za hranjiva ‘među svim zelena lisnatog veggies, špinat je jedna od najvažnijih koristan i zdrav povrća. Ona je ispunjena vitamini, proteini, anti-oxidants hranjiva i eteričnih koje promiču zdravlje i sveukupnu dobrobit. Da biste dobili maksimalan zdravstvene koristi od špinata ga treba konzumirati čim ga je kupio. Što više se u hladnjaku, manje su za ishranu svojih sadržaja. Svježi špinat, kada se čuvaju u frižider za više od tjedan dana, uglavnom izgube gotovo polovinu svojih hranjivim tvarima. Tako da je najbolje da ga konzumirati u najmanje moguće vrijeme. Za više informacija o nutritivnih vrijednosti i zdravstvene koristi od prehrane špinat, listajte prema dolje.

Prehrambene vrijednosti od špinata

Mineralni Sadržaj nutritivnih vrijednosti / 100 grama
Vitamin A 9420 IU
Vitamin B ,11 mg
Vitamin C 59 mg
Kalij 470 mg
Riboflavin ,20 mg
Niacin ,6 mg
Željezo 3,0 mg
81 mg kalcija
Fosfor 55 mg
3,2 GM Ugljikohidrati
Protein 2,3 GM
20 kalorija

Nutricionizam Prednosti jelo špinat
Špinat je vrlo bogata vitamin A, što ga čini korisnim za slabe oči. Bilo koja vrsta naprezanje na oči svedena na veliki opseg i oku mišića izrađena su jači.
The zgusnuće i kaljenje of arterije je spreccila uslijed tvari poput choline i Inozitol, koja su prisutna u značajne iznosi pobrinite krvi arterije ostaju zdravi.
Dijabetičare mogu osobito profitirati od špinata jer je poznato da redovito jede špinat se stabiliziraju šećer u krvi i spriječiti ga od fluctuating često. Potrajati nekoliko handfuls od špinata i dodati 3 šalice vodenih. Stavite ga preko niske plamen za gotovo sat vremena dok ga potpuno boils i hranjiva miješa se u vodi. Deformacije i dopustiti Internet to cool. Pijte dnevno ½ cup stabiliziraju šećer u krvi.
Poseban tvar poznata kao flavonoid prisutan u špinat koji je snažan anti-oxidant i ima također protiv raka kao što su karotenoidi agentima, sprečava nastanak tumora.
Špinat je poznato da se protiv starenja povrće i preokrece dobi vezane kvarova, što vam mladenački i svježe. Ona također ima dobru količinu vitamina K, koji pomaže u zgrušavanja krvi u slučaju ozljede.

Kalij Rich Foods
Povijest pilule kontraceptivni
Kako da biste dobili osloboditi od rak čireve
Manjak vitamina K Simptomi
Raisio uvesti Benecol u Indiji
Domaći lijek za nesanicu
Kako kupiti Proizvodi Aromaterapija
Masaža prostate
Produljeno dojenje
Kako da biste dobili osloboditi od Spider vene
Prednosti špinat