Prednosti špinat

Zna da se “Tehnologije za hranjiva ‘među svim zelena lisnatog veggies, špinat je jedna od najvažnijih koristan i zdrav povrća. To je ispunjeno vitamini, proteini, anti-oxidants bitne i hranjivim tvarima koje promiču ukupnom dobrom zdravlju i dobrobiti. Da biste dobili maksimalan zdravlja blagodatima špinat ga treba konzumirati čim ga je kupio. Što više to je u hladnjaku, manje su za ishranu svojih sadržaja. Svježi špinat, kada se čuva u frižider za više od tjedan dana, uglavnom izgube gotovo polovinu svojih hranjivim tvarima. Tako da je najbolje da ga konzumirati u najmanje moguće vrijeme. Za više informacija o nutritivnih vrijednosti i zdravstvene blagodati jedući špinat, pomaknite se prema dolje.

Prehrambene Vrijednost špinat

Mineralni Sadržaj nutritivnih vrijednosti / 100 grama
Vitamin A 9420 IU
Mg Vitamin B ,11
Vitamin C 59 mg
Kalij 470 mg
Riboflavin ,20 mg
Niacin ,6 mg
Željezo 3,0 mg
Kalcij 81 mg
Fosfor 55 mg
Ugljikohidrati 3,2 GM
Protein 2,3 GM
20 kalorija

Nutricionizam Prednosti jelo špinat
Špinat je jako bogat vitamin A, što ga čini korisnim za slabe oči. Bilo koja vrsta naprezanje na oči je smanjen u velikoj mjeri i oku mišića izrađena su jači.
The zgusnuće i kaljenje u arterije je spriječeno zbog tvari kao i choline Inozitol, koje su prisutne u značajnim iznosima kako bi bili sigurni da je krv arterije ostaju zdravi.
Dijabetičare mogu osobito profitirati od špinata, budući da je poznato da redovito jede špinat može stabilizirati šećer u krvi i spriječiti ga od fluctuating često. Potrajati nekoliko handfuls od špinata i dodati 3 šalice vodenih. Stavite ga preko niske plamen za gotovo sat vremena dok ga potpuno i boils miješa hranjiva je u vodi. Deformacije i dopustiti Internet to cool. Pijte ½ šalice dnevno stabiliziraju šećer u krvi.
Osobiti tvar poznata kao je flavonoid prisutan u špinat koji je snažan anti-oxidant i ima anti-karcinom agenti kao što su karotenoidi, sprečava nastanak tumora.
Špinat je poznato da se protiv starenja povrće i preokrece age vezane kvarova, što vam mladenački i svježe. Također ima dobru količinu vitamina K, koji pomaže u zgrušavanja krvi u slučaju ozljede.

Kako možete poboljšati svoje smislu miris
Opasnosti Dijeta tablete
Prirodne načine kako liječiti glavobolju
Prednosti šljive
Hrana i menstrualnog grčevi
Fizikalni znakovi rane gravidnosti
Kako da biste dobili osloboditi od Uši
Dok je gubljenje težina dojenje
Prednosti Limun
Koristi maslinovog
Prednosti kruške