Solubilni Vlakna Vlakna vs nerastopiv

Vlakna su veoma koristan za zdravlje. Oni su biljne stanične zidove koji čine vrlo presudan elemente naše dijete. Ovaj je jer hrana bogata svjetlovodno traje duže vrijeme sažeto, time je rezultiralo osjećaj punine i sitost za produžen razdoblje. Osim toga, postupno apsorpcija rezultira sporije otpuštanje glukoze iz krvotok. To rezultate u prevenciji velikih glukoze u krvi inzulin ili spikes. Zapravo, svakodnevno uzimanje svjetlovodno preporuča se da se tijelo i zdrav sustav. Taj iznos trebao bi biti savršen spoj topljiv i netopljivi fiber. Lako je vidljivo iz ove činjenice iako postoje razlike i između vlakana, obojica su vrlo bitna za boravak stati. Dano u nastavku je informacija o razlici između solubilni i netopljivi fiber.

Solubilni Vlakna Vlakna vs nerastopiv
Solubilni vlakna su topljivi u vodi, a netopljiv vlakna nisu.
Na apsorpciju vode, solubilni fiber swells da formiraju gel kao materiju, dok neotopljiv svjetlovodno ne dobijete zahvaćene vode i zadržava svoj oblik i obrazac.
Topljivim vlaknima kao što su naknade moderiranih razine glukoze u krvi i snižavanje kolesterola, dok nerastopiv vlakna poboljšavaju zdravlje crijeva, uključujući i smanjenje rizika i pojavu colorectal cancer, hemoroide, i opstipacija.
Znanstvena imena topljivim vlaknima uključuju pectins, desni i mucilages, dok znanstvenih imena za neotopljiv vlakana uključuju celuloza, lignins, itd.
Neotopljiv vlakna sprječavaju colon cancer po održavanju optimalnog pH u crijevima da spriječe microbes from proizvodnju kancerogen tvari.
Vitalne izvori solubilni svjetlovodno su zob, zobeno brašno, leguminoze (grašak, grah i leća), ječam, voće i povrće (posebno naranče, jabuke i mrkve). S druge strane je netopljivi vlakna dolaze iz mekinje slojeva zrna žitarica.

Što Uzroci Charlie Konji
Kalij Rich Foods
Creatine nuspojave
Zašto ljudi su Birthmarks
Prednosti Capsicum
Prirodne apetit Suppressants
Kako izgubiti Natrag Fat
Koristi jaja
Prednosti krastavac
Lower Ab Workouts
Muscle Relaxers