Dijeta Makrobiotički

Makrobiotički diet je low-fat i visoka fiber diet, koji je bio razvijen od strane Ohsawa George, japanski pedagog. Od svog početka, na dijeti je kroz niz modifikacija. Međutim, u bitnome, Makrobiotički dijeti obuhvaća manje masti i velike količine vlakana. U hranu konzumira tijekom vegetarijanska ishrana uglavnom su u osnovi i uključuju cijeli zrnaca i povrća. Proizvodi soje, bogato phytoestrogens, također važan dio u prehrani. Iako se na osnovu Makrobiotički diet ostaje ista, to je izmijenjena na temelju čimbenika kao što su klima, godišnje doba, starost, spol, aktivnost i razine zdravstvenih potreba.

Korisno za Cancer Patients?
Obuhvaća dijetu Makrobiotički niske masnoće i visoke svjetlovodno, istu dijetu komponente koje su preporučeni na one osobe koje su oboljele od raka i drugih kroničnih oboljenja. Na dijeti također obuhvaća phytoestrogen sadržaja, koji je pronađen na smanjenje rizika od estrogenski vezane karcinom, poput raka dojke. Ovo je jedan od glavnih razloga zašto pacijenti su počeli raka pretvara u Makrobiotički prehrani. Ipak, do danas medicinskih dokaza koji nisu odlučujući dokaz da vegetarijanstvo dijeta pomaže u prevenciji i liječenju karcinoma.

The Dijeta
Svaki obrok od Makrobiotički diet obuhvaća atleast 50-60 posto žitarica cjelini (uključujući smeđa riža, pšenica cijele plodine, žitarica, proso, raž, kukuruz, itd.).
25 – 30 posto od povrća obuhvaća dijetu. U ukupnom povrća, do 1/3rd se mogu poduzeti u sirovom obliku. Ostatak 2/3rd se uzeti kao steamed, kuhani, pečeni ili sautéed.
Morate jesti grah na dnevnoj bazi, u obliku kuhan grah ili grah proizvodi kao što je tofu. Infact, grah će 10 posto obrazac za svakodnevno uzimanje hrane.
Juhe i predstavlja vrlo važan dio je vegetarijanstvo prehrani. Morate uzeti 1-2 šalice za juhu na dnevnoj bazi. Najčešći su juhe od fermentiranih soybeans, posebno Mišo i shoyu.
Brašno proizvoda, kao što su valjane zob, rezanci, tjesteninu, kruh, pečene robe itd, jede se samo jednom u vrijeme.
Dijetalna Makrobiotički ne isključuje životinjskih proizvoda. Infact su imali nekoliko puta u tjednu, ali u vrlo malim količinama. Ipak, glavni naglasak je na morskim specijalitetima, dok meso i perad, jaja i mliječni proizvodi su izbjegavati.
Možete čak imati sjemena i orasima, a nakon Makrobiotički dijeti, ali oni moraju biti donesene u moderiranje.
Makrobiotički ishrana omogućava da se lokalni obožavatelj voća nekoliko puta u tjednu. Ipak, plodove kao mango, ananas papaja i treba izbjegavati.
One s sladokusac ne brinite. Možete imati desert, a nakon ovog prehrani, ali ne prelazi 2-3 puta na tjedan. Ipak, naglasak treba biti na korištenju prirodnih sweeteners, dok su ostali sweeteners kao što su šećer, med, melasa, čokolada i rogač treba izbjegavati.
Kroz prehranu, trebaju biti kuhane hrane u biljno ulje nepročišćen. Svjetlostna sezam ulje, ulje i kukuruz senf ulje su najbolje.
Condiments i začina bi trebao biti ograničen na prirodne morske soli, shoyu, smeđa riža ocat, umeboshi octa, umeboshi šljive, grated đumbir korijena, fermentirano kiseli krastavci, gomashio (pržena sezam sjemena), pržena alge i rezan scallions.
Oprez
Makrobiotički diet nedostaje u sljedećim hranjivim tvarima:
Protein
Vitamin B12
Željezo
Magnezij

Spremanje eterična ulja
Opasnosti Energija Piće
Smanjenje celulita Sa Prehrana
Prednosti Neem
Prirodne Laxatives
Prednosti rabarbara
Night Shift Health Effects
Depresija tijekom trudnoće
Zdrave Trgovina List
Koristi od ananasa
Kako da biste dobili osloboditi od Uši